Vyhledávání

Zawrapujte si i vy!

Dnešní recept je velmi jednoduchý, přesto skvělý. S domácími wrapy zaválíte večer před hosty, ale pochutnáte si na nich i druhý den na oběd. Válečky do ruky a pojďme na to!

20150418_192406

Na 6 tenkých tortill si připravte:

  • 2 hrnky hladké mouky – můžete použít i mouku špaldovou
  • ½ hrnku vody
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžičku soli

Všechny suroviny smíchejte a vypracujte v hladké těsto. Zpočátku to půjde trochu stěží, proto je potřeba zapojit hrubší sílu. V okamžiku, kdy budete mít všechny suroviny hezky zapracované, vytvarujte z těsta váleček. Z něj následně odkrajujte zhruba dvoucentimetrové plátky, které vyválíte v tenké placky. Chce to trochu více trpělivosti a pořádně se do toho opřít. Tortilly poté zprudka osmahněte na rozpálené pánvičce bez oleje.

domaci-psenicne-tortilly-99416

Jen co máte dosmaženo, můžete se pustit do plnění a zabalování. Přestože se fantazii meze nekladou, můžete se nechat inspirovat fazolovou směsí, kterou jsme si do wrapů připravili my.

Budete potřebovat:

  • cibuli
  • pórek
  • ledvinkové fazole – buď den předem naložené nebo sterilované
  • papriku
  • kukuřici
  • rajčatový protlak
  • česnek
  • koření – sůl, pepř, sladkou papriku

Nejprve si nakrájejte cibulku a pórek a společně je orestujte. Poté k nim přidejte fazole, kukuřici a na kousky nakrájenou papriku. Zeleninu podlijte trochou vody a chvíli duste. Až se většina vody odpaří, přidejte rajčatový protlak, česnek a okořeňte. Měla by vám vzniknout hustá hmota. Vychladlou směsí můžete plnit tortilly.  

Tak zkoušejte a wrapujte to svoje. Dobru chuť.  

Hana Jínová

"Vedoucí" online vydání Heleny v krabici. Ztracený žurnalista, sakrastický historik, overthinker a nadšený milovník zvířat. Jako hlavní životní motto prezentuje "Peču, tedy jsem", pravda je ovšem jiná a dalo by se říct spíše, že má víc štěstí, jak rozumu. Což dokazuje i její bakalářský titul.