Vyhledávání

Masoví šnečci z listového těsta

Šnečku šnečku vystrč růžky… Chystáte narozeninovou oslavu, velkou party nebo jen televizní večírek s přáteli? A nebaví vás podávat pouze chlebíčky, tyčinky a brambůrky? Chce to změnu! Šnečci jsou chutní, cenově dostupní a vcelku nenároční na přípravu, hlavně musíte mít troubu a něco podobného válečku. Nezní to jako nejlepší reklama na světě? Za zkoušku nic nedáte a věřte mi, budete mile překvapeni. Ingredience:
  • 1 mražené nebo chlazené listové těsto
  • Min. 30 dkg salámu – je jedno, jestli použijete libový, zauzený, suchý nebo šunkový salám, ale nejlepší je trošku mastný a správně kořeněný, nejdůležitější je, aby byl nakrájený na tenoučké plátky (jinak se vám s ním bude špatně pracovat)
  • Min. 20 dkg sýru – podle vašich chutí, nejlepší je obyčejný eidam nebo niva
  • Trošku kečupu – ať je sladký nebo pálivý
  • Hladkou mouku na vál a váleček
  Postup:
  • Vyválejte těsto dotenka, potřete ho velmi jemnou vrstvou kečupu (pokud ho dáte moc, bude téct ven a začne se připalovat) a pravidelně po celé ploše těsta rozložte jednu vrstvu salámu.
  • Připravené těsto začněte postupně rolovat (po delší straně) a na konci lehce navlhčete, aby se obě části těsta spojily.
  • Roládu opatrně krájejte na přiměřeně široké plátky, ty pak rovnoměrně pokládejte na plech s papírem na pečení. Na každé kolečko rolády dejte kousek sýra.
  • Takto nachystaný plech dejte péct do trouby na 220 – 250° (podle vašich zkušeností s troubou) a pečte dozlatova (přesná doba pečení mi není známá, hlavně dobře hlídejte).
Pozn. Toto je verze pro „normální“ lidi, v případě, že patříte mezi ty méně normální, co milují jídlo ostré a ještě ostřejší, posypte těsto s kečupem něčím pikantním (pepř nebo co používám já – čerstvé chilli z mlýnku). Všem přeji dobrou chuť.[gallery link="file"]