Menza: Vepřové s nádechem Moulin Rouge

Autor: Michal Bajnok
Datum

Už je to tady. Vše je špatně. Počasí, zápočty, zkoušky, prostě je to blbý. Ale co, čekali jsem na to dlouho. Sem tam nějaký světlý bod v podobě volného dne, kdy můžete zajít s přáteli na pivo. Doufám, že jsem vás tímto dostatečně demotivoval a zkazil vám náladu… Dělám si srandu. Sám na tom nejsem o nic lépe. Ale právě minulá návštěva menzy byla pro mě výjimečná. Proč? Čtěte.

Den začal hezky. Vzbudil jsem se tradičně kolem oběda, zašel si do menzy na lasagne, zúčastnil se jedné přednášky, vyzvedl akreditaci na AFO, šel domů a zevloval. Jelikož se v Doze pořádá každou středu kvíz, který organizuje moje spolubydlící, a já mám tu čest honosit se funkcí pokladníka, nemohl jsem lenošit až do druhého dne. Poslední dobou se snažím být dochvilný, ale moc mi to nejde. Půl hodiny před odchodem mě tak napadlo, že bych si mohl hodit sprchu a uvařit čaj. Kvůli časové tísni nezbýval čas nechat ho vychladnout do nějaké té přípustné teploty, takže do mě zahučel horký. Způsobil malé nepříjemnosti, které vám však nebudu popisovat. Každopádně se tím snížila má chuť navštívit menzu a ohodnotit jakýsi vepřový steak Café de Paris. Ale i tak jsem to vyzkoušel. A byl jsem rád.

Tipy menzy: Vepřový steak Café de Paris, příloha, obloha

Co mě na jídle přitahovalo nejvíc – omáčka. Ale o té za okamžik. Nejprve příloha. Zvolil jsem brambory, které mě mírně zklamaly. Byly trochu vysušené. Možná proto, že se do čtvrt hodiny zavíralo a chudáčci brambůrky tam trčely celý den. Obloha? Zelí, mrkev, paprika, rajče, okurek. Od zelí s koprem je to značný posun k lepšímu. Dělají mi radost. A to i masem. Krásně měkké, nevysušené, správně okořeněné, prostě výborné. Nakonec omáčka. Originální receptura obsahuje dijonskou hořčici. Tady byla použita patrně ta samá. Každopádně její sladkokyselá chuť se k masu parádně hodila. Bohužel jsem nemohl dojíst porci celou. Onen horký čaj mi podráždil žaludek a já už jaksi neměl sílu s jídlem pokračovat, čehož docela lituji. Vážně mi chutnalo.

Zase jsem byl spokojen. Tohle jídlo bych v menze uvítal klidně častěji. A nebo jemu podobné. Sice stálo trochu víc, ale vyplatilo se to. Semestr se nám pomalu krátí a s ním i recenze jídel. V následujících týdnech se tedy budu snažit vybírat pokrmy, které budou snad stát za to.

Vepřový steak Café de Paris, příloha, obloha, 49 Kč, konečná známka: 1-


Štítky:

, , , , , ,