Menza: Pokulhávající anatomie nebo terminologie?

Autor: Michal Bajnok
Datum

Změnil se nám čas, takže budeme zase o hodinu méně spát. Každopádně nás může hřát krásný pocit blížícího se léta, jehož prvním krokem je západ slunce až před osmou hodinou. Nedávno jsem zjistil jednu věc. Člověk žije v neustálém stresu nebo zahálce. Já preferuji tu druhou variantu. Říká se do třetice všeho dobrého, takže se můžete těšit na další vymlouvání, milé překvapení a zabroušení do filmu minulého režimu. 

Ano, opět nestíhám. A kdo taky ano? Já se ale mohu vymluvit na svůj obor. Lidé si řeknou, že ta novinařina je asi pěkný chaos. Jak kdy. Původně jsem plánoval zajít do menzy v pátek a připravit si pro vás hodnocení mé první pizzy. Žel bohu mi do cesty přišla nemilá informace. Menza v pátek zavírá v patnáct hodin a já ve tři čtvrtě na dvě teprve nastupoval na vlak z Prahy do Olomouce. Takže nic. Z tohoto důvodu jsem musel pelášit do menzy včera a na rychlo vybírat z jídel, nijak zvlášť nezajímavých. Hlavou mi probleskla myšlenka zajímavého titulku “Z h**na bič neupleteš,” ale zavání to průšvihem. Navíc kuřecí steak pfeffer byl pravým opakem. Jen mi trochu neštymoval název a maso samotné. A v rámci nějakého toho zkvalitnění mých služeb bych si opět dovolil hledat příklad ve filmu. Pro změnu v tom našem. No, však uvidíte sami.

dav

Tipy menzy: Kuřecí steak pfeffer (smetana, mouka hl., barevný pepř), příloha, obloha

Předpokládám, že všichni znáte film Jak básníci přicházejí o iluze. Díky tomuto snímku jsem se rozhodl nejít na medicínu. Především při zaslechnutí krásné věty termini situm et directionem partium corporis indicantes, kterou vyslovil Jan Přeučil, ztvárňující ve filmu docenta Sejkoru. Překlad jsem nenašel a hledat ho ani nehodlám. Následujících několik vteřin mi mé rozhodnutí podtrhlo. Člověk ale nemusí být doktor nebo znalec anatomie, aby věděl, co mu leží na talíři. Pojďme to vzít od píky. Steak je plátek masa krájený přes vlákno. Tady mi však menza nadělila celé kuřecí prso. Koukněte na fotografii trochu lépe a samu uvidíte, že takhle plátek nevypadá. Nevadí, alespoň bylo masa víc. A teď zbytek. Obloha v podobě zelí s koprem, jako příloha vařené brambory. Spíš by se k tomu hodila rýže. Zajímavá byla i šťáva. Smetanová s kořením, trošku se tvářila jako tradiční UHO. A maso samotné? Spokojenost. Přijatelně kořeněné, velké, měkké, pohoda. Potřetí za sebou spokojenost. Dělá mi radost, ta naše menza.

Asi bych si měl trochu uspořádat čas a lépe kontrolovat nabídku. Vyhnul bych se pak takovýmto situacím. Ne, že by mi maso nechutnalo, ale psát něco takhle narychlo je blbý. Mohlo to být lepší. Každopádně si odpouštím. Jestli pojede na této vlně i menza, asi zavítám na jinou univerzitu, abych mohl zase něco dehonestovat.

Kuřecí steak pfeffer (smetana, mouka hl., barevný pepř), příloha, obloha, 43 Kč, konečná známka: 1-

 

Štítky:

, , , , ,